I 2018 innledet Skagerak Energi et samarbeid med Grenland Sjakksenter. Under kyndig veiledning av sjakkmestrene Kjetil og Espen Lie gis unge muligheten til å lære sjakk av de beste.

Sjakksenteret har etablert seg i lokalene til vitensenteret Du Verden, der Skagerak allerede er inne som sponsor. Som vitensenteret bidrar også sjakkspill til å utvikle analytiske og strategiske evner, og er et relevant og godt sponsorobjekt for konsernet.

Et synlig resultat av samarbeidet var at verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen, kom innom hovedkontoret i Porsgrunn for noen år siden. Verdenseneren spilte simultansjakk mot et utvalg av ansatte, kunder og samarbeidspartnere i alle aldre. De oppnådde alle det samme som Fabiano Caruana, nemlig å bli slått av Magnus Carlsen.

Bredt spekter

Skagerak har samarbeidsavtaler innen en rekke områder. Innen idrett er Odds Ballklubb/Skagerak Arena, Odds BK Kvinner og Gjerpen Håndball de største. På området humanitær/samfunn er det Strømmestiftelsen, Lyk-z og døtre og Hold Norge Rent, mens vitensenteret Du Verden og Ungt Entreprenørskap er rettet mot unge og realfag. På kulturfronten er Skagerakfestivalene i Bamble, Porsgrunn Internasjonale teaterfestival og Parkjazz toneangivende.

Søknadsskjema sponsormidler