Skagerak Energis nye konsernsjef, Jens Bjørn Staff, er utdannet innenfor økonomi og har en bred næringslivsbakgrunn fra en rekke selskaper. Han kommer fra stillingen som CFO  og medlem av konsernledelsen i Orkla ASA. Han har i løpet av sin periode i Orkla hatt ansvaret for forskjellige områder ut over økonomi og finans, blant annet Orkla IT, kjøp og salg av virksomheter (M&A) og Orkla Investments (Vannkraft og Eiendom). 

Staff har vært ansatt i Orkla siden 2014. Før det var han CFO og konserndirektør i Statkraft fra 2011-2014. Han har også flere års ledererfaring fra Statoil.

Styreleder Jon Vatnaland gleder seg over at Skagerak Energi får en så erfaren toppsjef til konsernet.

- Vi ser frem til å få Jens Bjørn Staff som ny konsernsjef i Skagerak Energi. Hans oppgave blir å bygge videre på det grunnlaget som er lagt, samtidig som han skal bidra til å realisere selskapets mål om å utvikle ny forretningsvirksomhet.

Vatnaland trekker frem Staffs brede bakgrunn som utslagsgivende for styrets valg av ny konsernsjef.

- Med bakgrunn både fra energibransjen og tunge lederstillinger i Orkla og Statoil, får Skagerak Energi en solid leder til å videreutvikle selskapet.  

Det var i sommer at nåværende konsernsjef i Skagerak, Knut Barland, offentliggjorde at han ville gi seg.

- Neste år fyller jeg 62 år, og da har jeg vært konsernsjef i 12 år. Jeg har funnet ut at det er riktig for min del å trappe ned, uttalte Barland da.
Styreleder Vatnaland fremhever det solide arbeidet Barland har gjort i tiden som konsernsjef.

- Som konsernsjef har Knut Barland løftet konsernet på en rekke områder og derigjennom levert betydelig verdiskaping for samfunnet og eierne. Særlig arbeidet innen helse- miljø- og sikkerhet og kontinuerlige forbedringer av driften har vært viktig. Det har bidratt til at Skagerak fremstår som et solid selskap som er rigget for fremtiden.

Jens Bjørn Staff er 52 år gammel og bor i Larvik. Han er gift og har fire barn. Han tiltrer stillingen som konsernsjef i Skagerak Energi etter nærmere avtale.