Nå kan enda en Vestfold-kommune føres opp på biogasskartet etter at fyllestasjonen for komprimert biogass (CBG) ble offisielt åpnet fredag den 1. oktober.

Produseres i Tønsberg

Kommunen er en av eierne i Greve biogass som produserer biogass på Rygg ved Tønsberg. Biogassen produseres av matavfall og husdyrgjødsel, blant annet fra Larvik kommune. Med sin egne fyllestasjon har dermed kommunen tatt et steg nærmere en sirkulær økonomi hvor avfall blir utnyttet til transport.

Kjøretøyene som går på biogass bruker konvensjonelle forbrenningsmotorer, men trenger egne drivstofftanker. Derfor må kjøretøyene være tilpasset til dette.

ASKO en viktig kunde

Mann som fyller gass på lastebil.En av kundene til stasjonen er det lokale ASKO-lageret som distribuerer matvarer til butikker i Vestfold og Telemark. De har gått til innkjøp av lastebiler som går 40 mil på full tank. Det er tilstrekkelig for å nå alle kundene de har i området, og med en fyllestasjon noen steinkast fra lageret har de god tilgang på drivstoff.

Det var ordfører Erik Bringedal som stod for åpningen den første fredagen i oktober. Stasjonen er plassert rett ved Esso-stasjonen i Elveveien. Til tross for at kommunen står som eier er det Air Liquide Skagerak som får profilere seg på selve pumpen.

Niende publikumsstasjon

Stasjonen i Larvik er den niende i rekken av fyllestasjoner som Air Liquide Skagerak drifter, og som er åpne for publikum. I løpet av første halvår neste år kommer den tiende i rekken når det åpnes en stasjon for flytende biogass (LBG) ved Gardermoen.

Menn ved biogasstasjon