Skagerak Energi har i flere år arrangert Sommerprosjektet  – et prosjekt der en gruppe med studenter blir satt sammen for å løse utfordringer i konsernet. Til sommeren 2024 har nær 180 søkere meldt sin interesse for prosjektet. 

HR-rådgiver Lisa Caley har lest samtlige søknader, og har flere navn på blokka til førstegangsintervjuer.

– Fornybarbransjen er i stor vekst, og vi ser egentlig etter alle typer kompetanse. Vi ser også etter motivasjon når vi går gjennom søknadene, sier Lisa Caley. 

Hittil i år er nær 20 nye kollegaer på plass i konsernet. Nå står rekrutteringen til Sommerprosjektet 2024 for tur. 

– Vi ser etter tverrfaglighet i hele konsernet, og spesielt i Sommerprosjektet. Vi trenger IT-utviklere, teknologer, økonomer, forretningsutviklere, ingeniører i ulike fagretninger, miljørådgivere, montører og mye, mye mer. Vi tar også inn lærlinger innen energimontør-yrket, IKT og energioperatører – for å nevne noe, sier hun. 

Fjorårets sommerstudenter var også en tverrfaglig gruppe med studenter. Les deres råd i denne saken: – Må tørre å ta litt plass  

Skagerak Energi samarbeider også med Trainee Vestfold og Telemark – der søknadsfristen er 15. mars

Mange søker sommerjobb

I Sommerprosjektet settes studenter som er i gang med, eller skal starte på, mastergrad-studier sammen til en tverrfaglig gruppe som skal løse oppgaver for energikonsernet. 

– Vi ønsker oss ulike bakgrunner i gruppa. Vi ser også på motivasjonen til den enkelte, og hva de forteller at de kan bidra med, ikke bare innen sitt fagfelt. 

Søknadsbunken har vokst fra 109 søkere i 2023 til 179 søkere i 2024. 

– Det har økt med 70 kandidater fra i fjor, og det er veldig moro at så mange har lyst til å søke på Sommerprosjektet og jobbe hos oss her i Skagerak Energi. Det er virkelig gøy å lese gjennom søknadene, og det er veldig mange godt kvalifiserte søkere. Jeg skulle gjerne gitt alle sammen jobb, men det kan jeg dessverre ikke, sier Caley. 

Jobb i energibransjen

Energibransjen er i stor vekst, også utenom de «klassiske» fagene som elkraft, energimontør og -operatøryrket.

– Vi har bruk for mange ulike fagretninger, og noe av det vi ser etter når vi mottar søknader er hvordan de kan bidra med din kompetanse og engasjement, og om de kjenner seg igjen i våre verdier, sier HR-rådgiveren. 

Også internt i konsernet er Sommerprosjektet et tverrfaglig prosjekt, med en rekke ulike fagdisipliner involvert i alt fra problemstilling til utvelgelse av kandidater. 

Sommerprosjektet har en varighet fra 10. juni til 7. august, og det settes av to uker ferie i uke 28 og 29. Arbeidssted er på Skagerak Energis hovedkontor i Porsgrunn. 

I bunken av CV-er som er sendt inn til årets prosjekt er det alt fra statsvitenskap til ingeniørfag og HR. 

– Det er et skikkelig bredt spekter av søkere, og vi tror at mange synes energibransjen kan gi dem relevant erfaring. Det er gledelig for oss å se, sier hun.