Skagerak Energi er et av landets ledende energikonsern. Skagerak produserer og distribuerer strøm og varme fra fornybare kilder, et viktig bidrag i det grønne skiftet. Med økt satsing på digitalisering og nye fleksible arbeidsformer skal Skagerak jobbe for innovasjon og ny forretningsvirksomhet. Fremover skal Skagerak være en partner for å bidra til elektrifisering og bruk av andre bærekraftige fornybarløsninger i samfunnet, transportsektoren, industrien og landbruket. Skagerak eies av Statkraft og kommunene i Grenland. Konsernets hovedkontor ligger i Porsgrunn.

Vil du være på lag med en grønn framtid? Fornybar energi er vår superkraft!

 

Innovasjon i Skagerak Energi er å tenke nytt, teste ut, prøve og feile for så å lykkes for å løse energiutfordringene samfunnet står ovenfor. Vi har levert ren energi til samfunnet i over 100 år, nå mer enn noen gang har energi blitt sentralt for vår felles fremtid: Samfunnet trenger mer av den, mens verden har behov for at vi bruker mindre. Vi jobber hele tiden for å utvikle nye energiløsninger som skaper en bedre balanse for næringslivet, naturen og samfunnet. Vår styrke er innovasjon og utvikling bygget på ren energi.

Vi trenger de beste Digitale Utviklerne!

 

Vår ambisjon er å være en ledende aktør nasjonalt innen fornybar energi og bærekraftig industri- og næringsutvikling. Vi ønsker å tilby grønne løsninger i samarbeid med store industribedrifter og aktører. Dette omfatter både elektrifisering og tilrettelegging for bruk av andre klimavennlige energibærere.

I vår enhet for Innovasjon og forretningsutvikling er digitale produkter og tjenester et av de viktigste satsningsområdene fremover. Vi har masse spennende prosjekter og oppgaver som utføres i et kompetent og engasjert miljø hvor vi utvikler nye bærekraftige løsninger for å kunne møte en ny tid med andre markedsforhold og nye nettbehov.

Som Frontend-utvikler vil du blant annet få holde på med:

  • Designe og utvikle front-end grensesnitt for en IoT-plattform for kundeløsninger, implementere funksjoner som gir en intuitiv og responsiv brukeropplevelse og optimalisere plattformen for rask lasting og sømløs navigering
  • Sørge for at plattformen fungerer på tvers av forskjellige enheter og plattformer, inkludert mobile enheter og skrivebordsmiljøer
  • Utforske og utvikle nye teknologier og verktøy for å forbedre plattformens ytelse og brukeropplevelse

Du vil arbeide tett med teamet for å forstå behovene og kravene til plattformen, og samarbeide med andre utviklere og IT-avdelingen for å integrere front-end grensesnittet med den underliggende plattformen. Du vil aktivt delta i ideskapning og forretningsutvikling innenfor digitale produkter og tjenester.

Som Backend-utvikler vil du blant annet få holde på med:

  • Designe, utvikle og vedlikeholde backend-løsninger for IoT-plattformen og utvikle API-er for å muliggjøre datainnsamling fra ulike kundeløsninger
  • Optimalisere ytelsen til backend-løsninger for å sikre høy tilgjengelighet og skalerbarhet, og overvåke og vedlikeholde systemet for å sikre høy driftsstabilitet og ytels
  • Utforske og utvikle nye teknologier og verktøy for å forbedre plattformens ytelse og funksjonalitet for stream analytics

Du vil samarbeide tett med front-end utviklere og andre teammedlemmer for å sikre at backend-løsningene er sømløst integrert i IoT-plattformen, og du vil aktivt delta i ideskapning og forretningsutvikling innenfor digitale produkter og tjenester.

De som trives i disse stillingene liker å jobbe strukturert, med øye for de gode løsningene og blikket på resultatet. Du er analytisk og evner å se sammenhenger. Du er god til å kommunisere med brukere og kunder, og er nysgjerrig på hva de andre i organisasjonen driver med. Du er enten kjent med bransjen eller har sterkt ønske om å bli det.

Vi tror du har en høyere utdannelse innen IT, digitalisering og/eller programvare-utvikling. Du har gjerne praktisk og relevant erfaring fra
- smidig utvikling av digitale produkter og tjenester
- design og utvikling av effektive brukergrensesnitt,
- systemdesign og implementering av skybaserte dataplattformer, back-end og "edge computing" tjenester

Dersom du ikke har mye erfaring skal du vite at nyutdannede også vil bli vurdert.


Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og en arbeidsplass som legger vekt på god balanse mellom fritid og engasjement på jobb. Vi holder til i hyggelige lokaler i Porsgrunn og Tønsberg, inkludert kort vei til et levende miljø med både utdanningsinstitusjoner og kulturtilbud rett utenfor døra, men vi har også gode løsninger for fleksibelt arbeidssted hvis det passer deg bedre.

Hvis dette høres ut som noe for deg, så ta kontakt med oss eller send oss en søknad!

Lurer du på noe?
Kontakt Konserndirektør Innovasjon & Forretningsutvikling Øystein Sæther
tlf. 414 13 117 / e-post oystein.saether@skagerakenergi.no
eller
Senior Forretningsutvikler Espen Behring
tlf. 934 47 312 / e-post: espen.behring@skagerakenergi.no
eller
Senior Systemutviker Marius Dolven
tlf. 415 60 445 / e-post: marius.dolven@skagerakenergi.no

Søknadsfrist er 31.mars 2023

l Skagerak Energi jobber vi hver dag for å utvikle bærekraftige løsninger og miljøvennlig produksjon. Med satsing på økt digitalisering og nye fleksible arbeidsformer jobber vi for innovasjon og ny forretningsvirksomhet. Vi arbeider aktivt for å skape et arbeidsmiljø preget av likeverd, mangfold og gjensidig respekt, og oppmuntrer hverandre til å tenke nytt, være modige og ta ansvar. Hos oss deler vi informasjon og ideer åpent med hverandre og sammen skaper vi en inspirerende arbeidsplass med god kultur og sunne verdier på lag med en grønn framtid.

Vi søker kandidater som kan identifisere seg med våre kjerneverdier Kompetent, Ansvarlig, Nyskapende og du må kunne beherske norsk skriftlig og muntlig.

Skagerak Energi forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter. Vi foretar bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater i våre rekrutteringsprosesser.