Skagerak Energi er et av landets ledende energikonsern. Skagerak produserer og distribuerer strøm og varme fra fornybare kilder, et viktig bidrag i det grønne skiftet. Med økt satsing på digitalisering og nye fleksible arbeidsformer skal Skagerak jobbe for innovasjon og ny forretningsvirksomhet.

Fornybar energi er vår superkraft!

 

Innovasjon i Skagerak Energi er å tenke nytt, teste ut, prøve og feile for så å lykkes for å løse energiutfordringene samfunnet står ovenfor. Vi har levert ren energi til samfunnet i over 100 år og nå mer enn noen gang har energi blitt sentralt for vår felles fremtid. Samfunnet trenger mer av den, mens verden har behov for at vi bruker mindre. Vi jobber hele tiden for å utvikle nye energiløsninger som skaper en bedre balanse for næringslivet, naturen og samfunnet, og derfor skalerer vi opp satsingen innen Mobil Energi i eget nytt selskap. Vår styrke er innovasjon og utvikling bygget på ren energi.

Vil du være Ingeniør HW for
Skagerak Mobil Energi?

 

Verden trenger at fremtidens byggeplasser elektrifiseres, og vi i Skagerak Mobil Energi har tatt en lederrolle i å utvikle innovative løsninger for å møte dette skiftet. Våre mobile batterier muliggjør energi der man trenger det, når man trenger det. I tillegg til å forsyne anleggsprosjekter med ren energi kan vi tilby hurtiglading gjennom våre mobile ladestasjoner på steder som festivaler, skisentre, og andre lokasjoner som har sesongperioder med høyt ladebehov. Disse initiativene er en viktig del av Skagerak Energis fremtidige strategi. Hos Skagerak Mobil Energi har vi kompetansen til et energiselskap, og energien til en startup. Daglig gjør vi bygg- og anleggsbransjen mer elektrisk, samtidig som vi fortsetter med nye innovasjoner for å løse morgendagens behov for en enda grønnere fremtid.

Om Rollen

Oppskalering av Skagerak Mobil Energi fører til økt omfang av aktivitet innen anskaffelse, drift og utvikling av produkter og løsninger som leveres til sluttkunde. Som Hardware Ingeniør vil du være avgjørende for å styrke vår tekniske kapasitet og kompetanse innen automasjonsprodukter som omformere, ladekontrollere, HMI og batteristyring. Du vil være med på arbeid for design, utvikling, testing og support av våre eksisterende og fremtidige ladeløsninger både på komponentnivå og kommunikasjon mellom disse, samt lokalkontroll for hele systemet. Dette er en kritisk rolle for å videreføre og skalere opp vår satsning.

Ansvarsområde / Arbeidsoppgaver

 • Utvikle og designe batteri- og ladeløsninger basert på kundekrav og industristandarder, samt utarbeider spesifikasjoner for anskaffelse av disse.
 • Støtte for drift og vedlikehold av eksisterende ladeenheter i produktporteføljen.
 • Oppfølgning og testing av leveranser både i forbindelse med produksjon og på FAT/SAT.
 • Yte støtte til salgs- og prosjektavdeling for tekniske avklaringer rundt tilbud til sluttkunde.
 • Utarbeide og følge opp dokumentasjon for ladeenheter; både intern og fra leverandører.


Din profil

 • Bachelorgrad innen automasjon, elkraft eller lignende. Mastergrad er en fordel.
 • Min. 3 – 5 års relevant erfaring, helst med ladeløsninger og tekniske systemer.
 • Solid teknisk forståelse og ferdigheter, spesielt innen automasjonsprodukter som omformere, ladekontrollere, HMI og batteristyring.
 • Gode samarbeidsevner i team og mellom team/avdelinger, med sterke kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig.
 • God forståelse for kommunikasjon mellom komponenter som PLS, omformere, ladecontroller både lokalt og mot portalløsning.
 • Fleksibel og strukturert arbeidsstil, med evne til å bygge sterke relasjoner både internt og eksternt, og komfortabel med engelsk som arbeidsspråk.


Er dette rollen for deg?

For å trives i denne rollen må du være en strukturert person som alltid søker etter de beste løsningene, med et konstant fokus på resultater. Du har helst erfaring med ladeløsninger og er enten allerede godt kjent med energi- og anleggsbransjen, eller har et sterkt ønske om å dykke dypt inn i disse spennende bransjene. Du er engasjert, utadvendt, og selvstendig, med en naturlig evne til å bygge sterke relasjoner både internt og eksternt. Du må være forberedt på at det blir noen reisedager i året for oppfølging av kunder og leverandører, samt kurs og messeaktivitet.

Hva vi tilbyr

 • Konkurransedyktige betingelser og en arbeidsplass som verdsetter god balanse mellom jobb og fritid.
 • Moderne og innbydende kontorer i Porsgrunn, med kort avstand til et pulserende miljø av uteliv og kulturelle tilbud.
 • Muligheten til å bo i et område hvor du får mer for pengene, som muligheten til å kjøpe en enebolig til samme pris en leilighet koster i Oslo.
 • Bli en del av et konsern som setter kompetanse og utvikling på agendaen
 • Rause og gode ansattordninger (fleksitid, forsikringer, pensjon etc)

Bli med på reisen

I Skagerak Energi er vi dedikert til å utvikle bærekraftige og innovative energiløsninger for fremtiden. Vi jobber hver dag for å fremme miljøvennlig produksjon gjennom økt digitalisering og fleksible arbeidsformer. Vi tror på åpenhet, mangfold, og gjensidig respekt som grunnlag for en inspirerende arbeidsplass. Hos oss deler vi informasjon og ideer åpent, og sammen skaper vi en kultur preget av likeverd og nytenkning. Hvis du er klar for en utfordrende og givende rolle hvor du kan gjøre en reell forskjell, ønsker vi å høre fra deg! Bli en del av vår reise mot en grønnere fremtid.

Hvis dette høres ut som noe for deg, så ta kontakt med oss eller send oss en søknad!

Lurer du på noe?
Ta kontakt med Rolv Brudal – Managing Partner i Hudson Nordic – for eventuelle spørsmål. Telefon 47351393, epost rb@hudsonnordic.com

Søknadsfrist er 15.08.24

Vi søker kandidater som kan identifisere seg med våre kjerneverdier Kompetent, Ansvarlig, Nyskapende og du må kunne beherske norsk skriftlig og muntlig.

Skagerak Energi forvalter kritisk infrastruktur og følger retningslinjer og lovpålagte sikkerhetskrav fra norske myndigheter. Vi foretar bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater i våre rekrutteringsprosesser.

https://www.skagerakenergi.no/innovasjon/mobil-energi-til-byggeplasser/