Nå moderniseres strømmålerne

Montering_AMS_maaler

Skagerak Nett begynner utskiftingen av 185 000 målere for fullt våren 2017.

Moderniseringen omtales gjerne som Avansert måle- og styringssystem (AMS) eller Smart strøm. Fordelene med innføringen av AMS er mange:

  • Enklere
    Du slipper å lese av måleren hver måned. Riktig forbruk blir registrert automatisk hver eneste time gjennom døgnet.

  • Tryggere
    Strømbrudd varsles automatisk til nettselskapet som dermed kan starte arbeidet med å rette feilen raskere. Nettselskapet får bedre oversikt over nettet og det gjør vedlikehold, planlegging og utbygging enklere.

  • Smartere
    Smarte målere gir bedre oversikt over strømforbruket på "Min side", og gjør det enklere å spare strøm. Ved å kjøpe utstyr for overvåkning og styring av strømforbruket fra eksterne leverandører kan du fjernstyre varme og lys fra et panel eller mobiltelefonen.  
 
PUBLISERT  _  _ 31.08.2017

Smarte strømmålere er ikke helsefarlige

Statens strålevern presiserer at strålingen fra de nye smarte strømmålerne (også kalt AMS målere) er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik hjemme.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

Nå monteres AMS målerne

Bil_montør_hovedbilde_web Snart begynner Skagerak Nett monteringen av de nye smartmålerne. Her viser Håkan Radested i Eltel hvordan han og kollegaene skal se ut når de kommer hjem til deg.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

- Ingen ekstra faktura til kundene

MichaelRapp_ prosjektlederAMS På lik linje med alle investeringer som gjøres i nettet, vil også kostnadene med AMS-prosjektet bli en del av grunnlaget for nettleien. Målerne er en del av strømnettet, akkurat som ledninger, transformatorer og stolper.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

AMS-måleren avgir langt svakere signaler enn mobiltelefonen din

Illustrasjon_Smart_strøm_Nordvest_web Vi snakker i mobiltelefon, streamer tv-serier trådløst og popper popcorn i mikrobølgeovner. De nye smartmålerne gir langt svakere signaler enn slike apparater.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

- Vi overvåker ikke kundene

AMS_overvåking_illustrasjon_web  - Det vi måler er forbruket og kvaliteten av vår strømleveranse til kundene. Vi overvåker ikke kundene.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

Ny måler gir raskere feilretting

skagerak nettnytte_web I dag må strømkunder selv melde inn feil i strømnettet. Når de nye målerne er på plass, vil de slippe å gjøre dette – da sier målerne fra selv.
 
PUBLISERT  _  _ 06.04.2017

Nå kommer AMS målerne

Montering_AMS_maaler I mai 2017 starter utrullingen av AMS målere for fullt i Skageraks nettområde.  Her får du den første oversikten over når måleren vil bli installert hos deg.