PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Etterisolering

Etterisolering senker fyringsutgiftene og øker bokomforten, spesielt i gamle hus som ofte er dårlig isolert. Utilstrekkelig isolering fører til kalde gulv og vegger, samt høy strømregning.
 
PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Varmestyringsanlegg

Alt kan styres. Med et tastetrykk kan temperaturen senkes når du sover eller er på jobb, alt lys slås av, brannfarlig utstyr som TV, komfyr og kaffetrakter som ofte står i standby koples fra og vannrørene stenges.

 
PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Solenergi

En solfanger omgjør solenergi til nyttbar varme. De solfangerne som passer best til norske boliger varmer vann som kan brukes til oppvarming av tappevann eller boligoppvarming.
 
PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Varmepumper

En varmepumpe henter varme fra omgivelsene ved å bruke noe elektrisitet, og flytter varmen inn i huset. En varmepumpe bruker mindre energi til å produsere samme mengde varme enn en vanlig elektrisk ovn. 
 
PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Moderne vedovn

Ved er klimavennlig oppvarmingsmetode, siden den ikke øker CO2-konsentrasjonen i atmosfæren. Fyring med ved gir imidlertid utslipp av partikler til nærmiljøet, og feil fyring og bruk av gamle ovner gir mer utslipp enn nødvendig.

 
PUBLISERT  _  _ 13.11.2009

Pellets

Trepellets er en moderne energikilde som kan brukes i automatiske kaminer (kan også erstatte olje i sentralfyringsanlegg).
Relatert

Linker:

Søknadsskjema for støtte:

Fyller du ut på Enova.no